Mitt Bildgalleri

23 juli 2007

Vårt nya fina kök


Under hela renoveringen av vår lägenhet har köket med bänkskivor, diskbänk och blandare stått ganska högt på min "prio"lista. Vi har ältat i det oändliga vad för slags skiva och typ av diskbänk som vi önskade. Den som tror att allt blir enkelt bara för att man kan välja själv den tror fel... Såå många val man ställs inför, till slut blir man nästan rädd och knappt vågar välja nåt av rädsla för att välja fel.

Jag tycker att nedfrästa diskbänkar i en massiv träskiva är jättesnyggt men till slut fick det praktiska bestämma och vi bestämde oss för en hel diskbänk med två rejäla hoar.
Sen hade ju vi även ett litet problem med det befintliga kaklet. Vi tycker båda att det är snyggt och vill ha det kvar... MEN den gamla diskbänken hade en bakkant som gick upp under det kaklade och vi vill ju verkligen inte att det skulle gå sönder när vi försökte få bort den gamla diskbänken. I tre fyra veckor har vi ältat hur vi bäst ska angripa problemet, ska bänken skäras loss på nåt sätt och vilka verktyg använder man då??? OM nedersta raden av kakel går sönder och vi inte hittar samma sort igen, hur gör vi då? Kaklar med en avvikande färg nedersta raden eller river allting. Mr B ville att vi skulle vänta till dess han var tillbaka på jobbet och kunde prata med kunniga kollegor och vid behov även låna verktyg, men rörmokaren var ju redan bokad och till slut sa vi att vi kör så får vi se hur det går.


Rörmokaren kom, kopplade bort vatten och blandare, Mr B lyfte diskbänken och med två dunkar i var sida så var den loss, inget som gick sönder och det tog ca 10 sekunder i tid... efter veckor av vånda.

Jag är så glad över vårt nya kök, att dra handen över den nyoljade sammetslena ekskivan är njutbart, lika njutbart som det gör ont när jag ser alla repor som skapas på den nya diskbänken... det räcker att man drar ett glas över bänken så bildas pyttesmå repor men jag inser att detta är oundvikligt men ont gör det i alla fall.
Min glädje över vårt nya hem vet inga gränser!

Inga kommentarer: